среда, 5 мая 2010 г.

Vironia põhikirjalisteks eesmärkideks on oma liikmete kasvatamine rahvuslikus vaimus, nende harimine, samuti materiaalne toetamine.

Eesmärkide täitmiseks korraldab Vironia oma liikmetele kursusi ning seltskondlikke üritusi. Kaks korda aastas toimub noorliikmete ühised tantsukursused mõne Tartu naiskorporatsiooni või seltsi noorliikmetega. Samuti on Tartus suure populaarsuse saavutanud orienteerumine, male, korvpall ja jalgpall. Ühene vähestest tegeletakse Vironias aktiivselt ka rebastele traditsioonilise vehklemiskunsti õpetamisega. Kusjuures soovijatel on võimalus piisava vilumuse saavutamise järel oma oskusi proovile panna Riia üliõpilaskorporatsioonide vehklemisturniiril.
Äärmiselt oluliseks peetakse ühisustunde ja meeskonnatöö arendamise seisukohalt konvendis õpingute kõrval erinevate ametite pidamist. Enne ülikoolist lahkumist ning päris tööpõllule siirdumist saavad vironused soovi korral erinevaid ameteid pidades kogemuse, mis tuleb kasuks nii inimesele enesele kuid mida hiljem hindavad ka tööandjad: meeskonnatöö kogemus, julgus vastutada, oskus teha õigeid otsuseid ning koordineerida kõige erinevaid projekte (alates ürituste korraldamisest lõpetades lihtsamate ehitustööde korraldamisega.
Liikmetel on võimalik taotleda oma õppetöö hõlbustamiseks stipendiume, tavaliselt siis kaks korda aastas: kevadel ning sügisel.

Комментариев нет:

Отправить комментарий